Onze diensten:
van onderzoek tot realisatie en onderhoud

Maatschappelijk vastgoed is al decennialang de gemene deler in al onze projecten. Binnen dat boeiende werkgebied is onze bijdrage heel divers. Onze expertise ligt bij deze diensten:

Programma van eisen

Het Programma van Eisen is de vertaling van uw visie op het gebruik en functionele, financiële en technische eisen aan het gebouw.

Een Programma van Eisen is nodig om uw eisenpakket duidelijk te communiceren naar de gebruikers en de markt om de uitwerking van uw plannen te starten. Het is de basis waarop ontwerpende partij zijn plannen kan ontwikkelen. Samen met de exploitant en de gebruikers worden specifieke gebruikersaspecten als ook functionele en technische eisen zwart op wit vastgelegd. OLCO helpt u daarbij en koppelt keuzes aan de effecten daarvan op gebruik en exploitatie. Daarmee heeft u altijd inzicht in de mogelijkheden binnen het financieel kader.

Het Programma van Eisen koppelt technische en functionele eisen aan de karakteristieke eisen van gebruikers of een exploitant. Wij zorgen voor de juiste mate van detail en vrijheid, afhankelijk van het vervolgtraject. Het opstellen van een Programma van Eisen is voor ons maatwerk, toegespitst op de specifieke wensen en eisen die voor uw project gelden. Het Programma van Eisen wordt uitgewerkt zodat het optimaal geschikt is voor de wijze waarop u het project in de markt wil zetten. Van traditioneel bouwproces tot en met geïntegreerde contracten Design, Build, Maintain, Energy and Operate. OLCO heeft de noodzakelijke expertise die voor de verschillende contractvormen nodig is.

Wij hebben onder meer voor de volgende projecten een Programma van Eisen opgesteld:

  • Sportcomplex Nieuw Tijenraan, Raalte
  • Zwembad en ijshal De Vliet, Leiden
  • SBO De Sponder, Roosendaal
  • Ontwikkelplan 3B4 sport, Renkum
  • Inrichtingsplan Centrale huisvesting Gemeente Zeist
  • Zwembad Heersdiep Den Helder
Bewegen

Knooppunt van sport, ontspanning en ontmoeting

Sportcentrum Tijenraan in Raalte
Bewegen

Zwemmen en schaatsen onder één dak

Nieuwbouw zwembad/ijshal De Vliet Leiden
Meer projecten

Meer weten over programma van eisen?

Mark Westra

Contactpersoon

Mark Westra
Directeur-eigenaar
+31 6 2909 8878