Vrijdag 16 april  is het nieuwe sportcomplex De Altis opgeleverd. Het sportcomplex is door ontwikkelaar OLCO Holland Bouw overgedragen aan de gemeente Rijswijk. Hiermee beschikt Rijswijk nu officieel over het nieuwe multifunctionele sportcentrum. Dé plek waar Rijswijkers bewegen, sporten en ontmoeten.

Projectleider Peter Mantel van ontwikkelaar OLCO Holland Bouw overhandigde op symbolische wijze de sleutel van het complex aan Tim Koolstra, gemeentelijk projectleider. (Foto: Frank Jansen).

OLCO heeft voor de gemeente Rijswijk een circulair, multifunctioneel en toekomstbestendig sportcomplex ontwikkeld. Hier kunnen Rijswijkers elkaar ontmoeten en sport en bewegen beleven op een positieve manier. Dit is dé plek voor topsport en recreatieve sport, van indoor tot outdoor sporten. Een sportplaats, ‘the place to be’ om sport te kijken of zelf actief te bewegen, te volleyballen, hard te lopen of samen met vrienden af te spreken om te trainen. Een plek die in heel veel binnensteden ontbreekt en hier in Rijswijk, all-inclusive, wordt aangeboden.

Multifunctioneel

Het nieuwe complex bestaat uit twee grote sporthallen voor onder andere volleybal, basketbal, badminton en bewegingsonderwijs, een krachttrainingsruimte en een grote budo zaal. Ook zijn er twee horecavoorzieningen die gekoppeld zijn aan de tribunes. Onder een gedeelte van het gebouw is een parkeergarage gerealiseerd, waarmee er ruimte ontstaat op het voorterrein voor outdoor sportactiviteiten.

Duurzaam

Het nieuwe gebouw is duurzaam gebouwd. Zo is het sportcomplex niet aangesloten op het gas en is er onder meer gekozen voor een aansluiting op een 250 meter diepe warmte-koude opslag. Daarnaast is het dak bijna volledig gevuld met zonnepanelen en zijn de daken die (deels) in de schaduw liggen als groen dak uitgevoerd. Bij de ontwikkeling zijn er bewuste materiaalkeuzen gemaakt waarbij hergebruik heeft plaatsgevonden.

Trots

Wethouder Sport Björn Lugthart is trots op het resultaat: “Dit is een bijzonder moment waar door iedereen heel hard naar toe is gewerkt. Heel trots ben ik ook op de samenwerking met de sportverenigingen en hun inzet bij de inrichting van het gebouw. Er staat nu een state of the art multifunctioneel sportcomplex waar iedereen de komende jaren met plezier optimaal zijn of haar sport kan beoefenen en waar Rijswijkers elkaar kunnen ontmoeten. Met recht een aanwinst voor Rijswijk. Binnenkort kan iedereen het met eigen ogen zien!”

Meer weten over dit project? Kijk hier