Vandaag heeft de oplevering plaatsgevonden van Buitenbad De Vliet in Leiden. Het oudste buitenbad van Leiden trok jaren lang mensen uit alle regio’s, maar was na alle jaren toe aan een update. Daarom heeft het team bestaande uit Blanksma en Lotec de coatings en het vloertegelwerk van de baden vernieuwd en het straatwerk vervangen. Ook de zwembadinstallaties en het leidingwerk zijn waar nodig vernieuwd en verduurzaamd.

De renovatie is een deelproject van de nieuwbouw zwembad-ijshal die naast het buitenbad gebouwd gaat worden. OLCO voert hier eveneens het proces- en projectmanagement. Voor deze nieuwbouw is het bouwteam momenteel bezig met de voorbereidingen van de bouw. Het buitenbad is nu alvast voorbereid op verwarming middels de warmtepompen van de toekomstige ijshal. Daarmee wordt het rendement van deze warmtepompen verhoogd en kan het buitenbad van het gas af. Een bijzondere en zeer effectieve integratie binnen dit (deel)project!

Wij kijken met trots vooruit naar de eerste duik in het oudste maar vernieuwde buitenbad De Vliet en de start van de bouw van de zwembad-ijshal combinatie die deze zomer zal aanvangen! Een terugblik op de renovatie en de rol van OLCO vind je in deze video.