De aannemingsovereenkomst voor de renovatie van buitenbad De Vliet is getekend! Hiermee is het project, dat in het voorjaar van 2021 opgeleverd moet worden, officieel uit de startblokken.

Het oudste buitenbad van Leiden trekt mensen uit alle regio’s en maakt daartoe dat renovatie zeer gewenst is. En dat niet alleen, het bad is jaren lang geleefd en renovatie is daarom zeker hard nodig. In de meivakantie zal het daarom mogelijk zijn in het compleet vernieuwde 50-meterbad, ondiepe bad of peuterbad te recreëren.

De renovatie pakt enkele belangrijke punten aan. Zo krijgen de bassins een nieuwe coating en vloertegelwerk en worden de tegels rondom het bad vervangen. Ook de zwembadinstallaties en het leidingwerk worden waar nodig vervangen. Ten slotte wordt er gekozen voor zoutelektrolyse waardoor het minimaal benodigde chloor ter plekke wordt gemaakt. Dit vervangt de huidige chloortank.

Overigens wordt er al flink vooruitgedacht. Het bad wordt namelijk al voorbereid om het later elektrisch te kunnen verwarmen, zodat het van het gas afgehaald kan worden. Dit staat gepland wanneer het grote naastgelegen combibad en ijshal De Vliet klaar is. Bijzonder is het feit dat het bad straks namelijk verwarmd zal worden door de warmtepompen van de ijshal! Een super integratie en zelfs verbetering van deze 2 duurzame toepassingen; het rendement van de warmtepompen wordt zo namelijk verhoogd en het buitenbad kan zo van het gas af.

Terwijl de ontwikkelingen voor de renovatie van het buitenbad nu snel doorlopen, loopt ook de Europese aanbesteding voor de nieuwbouw van binnenbad-IJshal De Vliet. De inschrijvingen hiervoor worden medio januari 2021 verwacht. Ondertussen gaan de uitwerkingen van het ontwerpteam gewoon door: recent is het Definitief Ontwerp vastgesteld en is de fase van het Technisch Ontwerp gestart.