Het gistermiddag officieel opgeleverde zwembad de Koerbelt in Rijssen is hét voorbeeld van het realiseren van ambitieuze doelen. In 2017 voerde OLCO een haalbaarheidsonderzoek uit waarin, gezamenlijk met Gemeente Rijssen, de ambitie voor energieneutraliteit is gesteld. Gedurende de ontwerpfase is deze ambitie vervolgens uitgewerkt en zelfs verder uitgebreid. Voor een zwembad is dat écht groots denken!

Het resultaat is een energiepositief zwembad dat bestaat uit een wedstrijdbad en een recreatiezaal met instructiebad, waterglijbaan, whirlpool en peuterbad. Het buitenbad is volledig gerenoveerd en het nieuwe spraypark met ligweide zal zorgen voor een directe connectie met het omliggende bosgebied. Op het terrein is een energiekelder ingepast waarin elektrische en thermische zout accu’s een plek krijgen. Deze innovaties zorgen voor een balans in energieopwekking en energieopslag, waarmee slechts 40.000kWh aangevuld moet worden vanuit het net, en met een teruglevering van 85.000kWh per jaar, is het zwembad dus energiepositief!

De grondslag van deze realisatie is een visie gefocust op plezierig gebruik over de volledige gebruikscyclus en de enorme toewijding van veelal lokale partijen. Dank aan de betrokken partners, bestaande uit Reitsema & partners architecten, Wehrung Architecten BV, AKOR Draisma VOF, Installatiebedrijf G. van Dam, Hollander Techniek, Deerns, Lucassen Bouwconstructies en Loohuis Installatiegroep. We zijn een duurzaamheidsicoon en referentie voor toekomstige zwembaden rijker!