Een jaar nadat de eerste schop in de grond ging, omarmt Gemeente Haarlem haar nieuwe sporthal aan de Sportweg. Direct naast en direct verbonden met de bestaande school Het Schoter is de Yvonne van Gennip Hal verrezen die zowel scholieren, sportbezoekers als topsporters accommodeert. De hal is vernoemd naar de Haarlemse schaatsster die maar liefst 3 maal goud wist te winnen op de Olympische Winterspelen van 1988. Zij staat nu symbool voor de nieuwe sporthal, waarin haar opvolger als Haarlemse Olympisch volleyballer wellicht al de eerste ballen smasht.

Met het hele team is een compacte sporthal gecreëerd die de bestaande Beijneshal vervangt en de gebruikers huisvest in 2 sportzalen, een warme horeca en ruime tribunes. De koppeling die daarnaast gemaakt is met de school geeft het project extra kwaliteit en werkt synergiemogelijkheden vrij waarop de toekomstige renovatie van het schoolgebouw kan aansluiten. De gerealiseerde ambities betreft materiaalinpassing, duurzaamheid en circulariteit zijn absoluut hoog gebleven en op termijn zullen de gebruikers, de gemeente én de Haarlemmers hiervan profiteren!

Team OLCO heeft inmiddels het gebouw overgedragen aan de gemeente. Afgelopen maandag zijn de eerste lessen gegeven en komend weekend worden ook de eerste officiële volleybalwedstrijden gespeeld. Een fantastische mijlpaal voor het hele team! Wij rekenen er uiteraard op dat dit complex dé sportplek is voor alle Haarlemmers, van scholier en topsporter tot sportliefhebber en vrijwilliger.