OLCO ontwikkelt voor de gemeente Rijswijk een circulair, multifunctioneel en toekomstbestendig complex. Uitermate fijn in zijn functioneren waar Rijswijkers elkaar kunnen ontmoeten en sport en bewegen kunnen beleven op een positieve manier. Een plan vol sportende bewoners, vol activiteit van in- tot outdoorsporten. Een plek waar je moet zijn op een zonnige vroege lentedag of tot laat in de herfst. Een sportplaats, ‘the place to be’ om sport te kijken op de tribunetrappen of zelf actief een balletje te trappen, te volleyballen, hard te lopen of samen met je vrienden af te spreken om te skaten of te trainen. Een plek die in heel veel binnensteden ontbreekt en hier in Rijswijk, all-inclusive, wordt aangeboden.

Projectupdate Nieuwbouw Sportcomplex De Altis Rijswijk

Oplevering De Altis nadert

De bouw van het nieuwe, multifunctionele en duurzame sportcomplex De Altis vordert gestaag. Met bijzondere focus op flora en fauna, all-electric energieopwekking en de aanwezigheid van een WKO, is dit complex de kwantificatie geworden van de hoge duurzaamheidsambities van de gemeente, OLCO en alle betrokken partijen. Nauwe afstemming met de gebruikers als de basketbal-, badminton-, volleybal- en budoverenigingen alsmede onderwijspartijen en gehandicaptensport, dragen tevens bij aan de optimale configuratie en ontsluiting. Daarmee is maximale functionaliteit nu én de komende decennia gewaarborgd.

Zie hier een uniek kijkje in en rondom De Altis, opgenomen in december van afgelopen jaar. Enkele weken later, in het tweede kwartaal van dit jaar, staat de oplevering alweer gepland. Gebruikers betrekken dan het architectonisch hoogstaande en uiterst duurzame complex dat ter vervanging dient van 3 verschillende hallen in Rijswijk. Zo vormt het dé plek voor Rijswijkers om te bewegen, te sporten en te ontmoeten.

Meer projectupdates van dit project

Doelstelling van de opdrachtgever

Met de komst van het sportcomplex wil de gemeente Rijswijk straks weer een plek bieden waar iedereen optimaal zijn of haar sport kan beoefenen. Een bruisende ontmoetingsplek, met een uitstraling die uniek is voor Rijswijk. Het nieuwe sportcomplex vervangt de Marimbahal, de Van Zweedenzaal en de voormalige gymzaal aan de P. van Vlietlaan. Overdag zal het sportcomplex met name gebruikt gaan worden door het bewegingsonderwijs van zowel voortgezet- als het basisonderwijs. In de avonden en het weekend zullen de (sport)verenigingen er gebruik van maken.

Projecttoelichting

Het nieuwe complex zal bestaan uit een sporthal voor volleybal van 28 x 48 meter en 9 meter hoog en een sporthal voor de basketbal van 30 x 46 meter en 7 meter hoog, een krachttrainingsruimte en een grote budo zaal. Ook komen er twee grote horeca voorzieningen die gekoppeld worden aan de tribunes. Daarnaast komt er onder een gedeelte van het gebouw een parkeergarage voor 84 parkeerplaatsen. Deze bijzondere oplossing heeft OLCO in de aanbieding opgenomen als extra waarde waardoor er ruimte is voor buitensporten zoals hardlopen en bootcamp activiteiten aan de voorzijde van het gebouw.

 

Rol OLCO

Het project wordt uitgevoerd op basis van een geïntegreerd contract, een Design & Build- overeenkomst. OLCO toetst gedurende het gehele proces van ontwerp en uitvoering voortdurend de uitwerking aan de ambities van de indiening en het contract, met een uitgebreide verificatiemethode conform de OLCO methodiek. Daarbij vindt OLCO het van groot belang alle gebruikers een positie te geven in het proces om de uitwerkingen aan te laten sluiten bij hun eisen en ambities. De opdracht heeft OLCO in mei 2019 verworven en het project zal in april 2021 in gebruik worden genomen. Dit kan OLCO alleen bereiken met zijn partners in transparante samenwerking en gedeelde waarden.

Duurzaamheid

Het nieuwe gebouw wordt uitermate duurzaam gebouwd. Binnen de strenge kwaliteitseisen die OLCO stelt aan zijn leveranciers en materialen is het project volledig circulair ontwikkeld volgens de aanpak van OLCO, gesplitst naar reduce, re-use en recycle. Daarnaast is het dak volledig gevuld met zonnepanelen en krijgen de daken die (deels) in de schaduw liggen een groen dak. Ook komt er een warmte-koude opslag om het gebouw optimaal te kunnen opwarmen en afkoelen, waarbij zelfs in de zomer een maximale temperatuur van 23 graden kan worden behaald. De GPR-score van het gebouw scoort gemiddeld een 9,4!

Projectupdate Nieuwbouw Sportcomplex De Altis Rijswijk

De Altis, de naam van het nieuwe sportcomplex te Rijswijk

De naam van het nieuwe sportcomplex te Rijswijk is bekend; De Altis.

Het nieuwe sportcomplex krijgt inmiddels ook vorm door het optrekken van de staalconstructie en montage van de houtskeletbouwelementen. Mooi werk door team Rijswijk!

Projectupdate Nieuwbouw Sportcomplex De Altis Rijswijk

Sportcomplex Rijswijk begint boven maaiveld te komen

Projectupdate Nieuwbouw Sportcomplex De Altis Rijswijk

Bouw van Sportcomplex Rijswijk van start

Vorige week is de bouw van het nieuwe sportcomplex aan de Burgemeester Elsenlaan  begonnen.  Met de onthulling van het bouwbord is het startsein gegeven en zijn de voorbereidingen voor de bouwwerkzaamheden

 

Projectupdate Nieuwbouw Sportcomplex De Altis Rijswijk

Contractondertekening Sportcomplex Rijswijk

OLCO tekent het Design & Build contract op 25 juni van het sportcomplex met de gemeente Rijswijk. Een circulaire ontwikkeling conform de aanpak van OLCO waarin een topprestatie wordt geleverd voor de gemeente en gebruikers!

Projectupdates

Volg ons op LinkedIn, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van alle projecten.

Peter Mantel

Peter Mantel

Projectmanager
+31 (0)6 12 84 04 69

Meer info?

Neem contact op met Peter Mantel, of laat uw mailadres of telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Meer projecten:

Bewegen

Thuis in zwemmen

Stedelijk Zwembad Oostende (België)
Bewegen

Zwemmen en schaatsen onder één dak

Nieuwbouw zwembad en ijshal De Vliet Leiden
Bewegen

De Schoter

Nieuwbouw sporthal Haarlem