OLCO heeft voor de gemeente Rijswijk een circulair, multifunctioneel en toekomstbestendig complex ontwikkeld. Uitermate fijn in zijn functioneren waar Rijswijkers elkaar kunnen ontmoeten en sport en bewegen kunnen beleven op een positieve manier. Een plan vol sportende bewoners, vol activiteit van in- tot outdoorsporten. Een plek waar je moet zijn op een zonnige vroege lentedag of tot laat in de herfst. Een sportplaats, ‘the place to be’ om sport te kijken op de tribunetrappen of zelf actief een balletje te trappen, te volleyballen, hard te lopen of samen met je vrienden af te spreken om te skaten of te trainen. Een plek die in heel veel binnensteden ontbreekt en hier in Rijswijk, all-inclusive, is aangeboden.

Projectupdate Nieuwbouw Sportcomplex De Altis Rijswijk

Avondfoto’s van ‘De Parel van Rijswijk’

Begin 2021 is De Altis in Rijswijk opgeleverd en nu is het complex volop in gebruik door alle verschillende gebruikersgroepen, van sportliefhebbers op de tribune tot volleyballers en leerlingen in de zalen.

In een eerder artikel spraken we al van ‘De Parel van Rijswijk’. De geperforeerde panelen zijn de perfecte invulling van de vraag naar een circulaire en onderhoudsvrije gevel dat een sportief visitekaartje is van De Altis. In de avond is deze gevel verlicht en springt het gebouw nog meer in het oog in de omgeving. Reden genoeg dus om onze architectuurfotograaf nog eens langs te sturen om dit op fantastische wijze vast te leggen!

Meer projectupdates van dit project

Doelstelling van de opdrachtgever

Met de oplevering van De Altis biedt de gemeente Rijswijk weer een plek waar iedereen optimaal zijn of haar sport kan beoefenen. Een bruisende ontmoetingsplek, met een uitstraling die uniek is voor Rijswijk. Het nieuwe sportcomplex vervangt de Marimbahal, de Van Zweedenzaal en de voormalige gymzaal aan de P. van Vlietlaan. Overdag is het sportcomplex met name in gebruik door het bewegingsonderwijs van zowel voortgezet- als het basisonderwijs. In de avonden en het weekend maken de (sport)verenigingen er gebruik van.

Projecttoelichting

Het nieuwe complex bestaat uit een sporthal voor volleybal van 28 x 48 meter en 9 meter hoog en een sporthal voor de basketbal van 30 x 46 meter en 7 meter hoog, een krachttrainingsruimte en een grote budo zaal. Ook zijn er twee grote horeca voorzieningen die gekoppeld zijn aan de tribunes. Daarnaast is er onder een gedeelte van het gebouw een parkeergarage voor 84 parkeerplaatsen. Deze bijzondere oplossing heeft OLCO in de aanbieding opgenomen als extra waarde waardoor er ruimte is voor buitensporten zoals hardlopen en bootcamp activiteiten aan de voorzijde van het gebouw.

 

“De Altis is zo’n aanwinst gebleken voor Rijswijk dat velen het complex echt als een parel beschouwen.”

Marcel Grijn Sportambtenaar, Gemeente Rijswijk

Rol OLCO

Het project is uitgevoerd op basis van een geïntegreerd contract, een Design & Build- overeenkomst. OLCO toetste gedurende het gehele proces van ontwerp en uitvoering voortdurend de uitwerking aan de ambities van de indiening en het contract, met een uitgebreide verificatiemethode conform de OLCO methodiek. Daarbij vindt OLCO het van groot belang alle gebruikers een positie te geven in het proces om de uitwerkingen aan te laten sluiten bij hun eisen en ambities. De opdracht heeft OLCO in mei 2019 verworven en het project is in april 2021 in gebruik genomen. Dit heeft OLCO alleen kunnen bereiken met zijn partners in transparante samenwerking en gedeelde waarden.

Duurzaamheid

Het nieuwe gebouw is uitermate duurzaam gebouwd. Binnen de strenge kwaliteitseisen die OLCO stelt aan zijn leveranciers en materialen is het project volledig circulair ontwikkeld volgens de aanpak van OLCO, gesplitst naar reduce, re-use en recycle. Daarnaast is het dak volledig gevuld met zonnepanelen en zijn de daken die (deels) in de schaduw liggen als groen dak vormgegeven. De aanwezigheid van een warmte-koude opslag voorziet in de behoefte het gebouw optimaal te kunnen opwarmen en afkoelen, waarbij zelfs in de zomer een maximale temperatuur van 23 graden kan worden behaald. De GPR-score van het gebouw scoort gemiddeld een 9,3!

Projectupdate Nieuwbouw Sportcomplex De Altis Rijswijk

Magazine Sport & Gemeenten: De Parel van Rijswijk

Aan het begin van 2022 kijken wij graag nog even terug op een fantastisch 2021. Een jaar waarin wij onder andere het nieuwe sportcomplex #DeAltis in #Rijswijk als ontwikkelaar hebben opgeleverd. Een duurzaam sportcomplex waar iedere Rijswijker welkom is om te komen sporten, zowel binnen als buiten, en verenigingen en bewegingsonderwijs absoluut hun hart kunnen ophalen.

Reden genoeg voor Jeroen Kuypers om voor Magazine Sport & Gemeenten (van Vereniging Sport en Gemeenten) terug te blikken op het proces, de gemaakte keuzes en uiteraard het unieke eindresultaat. Dit doet hij samen met onze Projectmanager Peter Mantel en projectleiders Marcel Grijn en Tim Koolstra namens opdrachtgever Gemeente Rijswijk. Je leest het artikel nu op onze website!

Projectupdate Nieuwbouw Sportcomplex De Altis Rijswijk

De Altis is geopend!

Na een intensieve ontwerp- en bouwperiode die in 2019 begon voor Team OLCO, is het nu dan écht af. 19 mei heeft de officiële, weliswaar online georganiseerde, opening van sportcomplex De Altis plaatsgevonden. “Het feit dat wij een radertje zijn geweest in de totstandkoming van dit complex, waar gebruikers nog decennia sporten, bewegen en ontmoeten, is iets waar wij enorm trots op zijn” zeggen Peter Mantel en Carolien Burgers, Projectmanager en Junior Projectleider voor dit project.

Wij wensen de Gemeente en alle Rijswijkers alle plezier toe in het nieuwe, duurzame en functionele sportcomplex. Dé plek in Rijswijk waar sport all-inclusive wordt aangeboden voor zowel indoor als outdoor sporten. En een sportcomplex dat nog jaren in de sportbehoefte van Rijswijk kan voorzien en met groots plezier gebruikt zal worden!

Peter en Jeroen geven je een rondleiding! Foto’s zijn gemaakt door Frans Jansen.

 

Projectupdate Nieuwbouw Sportcomplex De Altis Rijswijk

Oplevering van het duurzame, functionele en architectonische De Altis!

Vrijdag 16 april vond de oplevering van de nieuwe sporthal De Altis in Rijswijk plaats. Hiermee heeft formeel de overdracht van het uiterst duurzame complex plaatsgevonden van ontwikkelaar OLCO Holland Bouw naar de gemeente. Hiermee beschikt Rijswijk nu officieel over het nieuwe complex De Altis. Dé plek waar Rijswijkers bewegen, sporten en ontmoeten.

Alles lees je nu in dit nieuwsbericht!

Projectupdate Nieuwbouw Sportcomplex De Altis Rijswijk

Oplevering De Altis nadert

De bouw van het nieuwe, multifunctionele en duurzame sportcomplex De Altis vordert gestaag. Met bijzondere focus op flora en fauna, all-electric energieopwekking en de aanwezigheid van een WKO, is dit complex de kwantificatie geworden van de hoge duurzaamheidsambities van de gemeente, OLCO en alle betrokken partijen. Nauwe afstemming met de gebruikers als de basketbal-, badminton-, volleybal- en budoverenigingen alsmede onderwijspartijen en gehandicaptensport, dragen tevens bij aan de optimale configuratie en ontsluiting. Daarmee is maximale functionaliteit nu én de komende decennia gewaarborgd.

Zie hier een uniek kijkje in en rondom De Altis, opgenomen in december van afgelopen jaar. Enkele weken later, in het tweede kwartaal van dit jaar, staat de oplevering alweer gepland. Gebruikers betrekken dan het architectonisch hoogstaande en uiterst duurzame complex dat ter vervanging dient van 3 verschillende hallen in Rijswijk. Zo vormt het dé plek voor Rijswijkers om te bewegen, te sporten en te ontmoeten.

Projectupdate Nieuwbouw Sportcomplex De Altis Rijswijk

De Altis, de naam van het nieuwe sportcomplex te Rijswijk

De naam van het nieuwe sportcomplex te Rijswijk is bekend; De Altis.

Het nieuwe sportcomplex krijgt inmiddels ook vorm door het optrekken van de staalconstructie en montage van de houtskeletbouwelementen. Mooi werk door team Rijswijk!

Projectupdate Nieuwbouw Sportcomplex De Altis Rijswijk

Sportcomplex Rijswijk begint boven maaiveld te komen

Projectupdate Nieuwbouw Sportcomplex De Altis Rijswijk

Bouw van Sportcomplex Rijswijk van start

Vorige week is de bouw van het nieuwe sportcomplex aan de Burgemeester Elsenlaan  begonnen.  Met de onthulling van het bouwbord is het startsein gegeven en zijn de voorbereidingen voor de bouwwerkzaamheden

 

Projectupdate Nieuwbouw Sportcomplex De Altis Rijswijk

Contractondertekening Sportcomplex Rijswijk

OLCO tekent het Design & Build contract op 25 juni van het sportcomplex met de gemeente Rijswijk. Een circulaire ontwikkeling conform de aanpak van OLCO waarin een topprestatie wordt geleverd voor de gemeente en gebruikers!

Projectupdates

Volg ons op LinkedIn, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van alle projecten.

Peter Mantel

Peter Mantel

Projectmanager
+31 6 1284 0469

Meer info?

Neem contact op met Peter Mantel, of laat uw mailadres of telefoonnummer achter dan nemen wij contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer projecten:

Bewegen

Toekomstvisie zwembaden Groningen

Haalbaarheidsonderzoek 3 zwembaden
Bewegen

Zwemmen op de campus

Zwembad De Braak in Helmond
Bewegen

Zwemmen en schaatsen onder één dak

Nieuwbouw zwembad/ijshal De Vliet Leiden